Ace hemma igen

Ace såg ut att må bra, när jag hämtade honom i går och i dag var det dags att valla igen. På med lina och ut i hagen alltså. Först föste Ace ut alla fåren i ängshagen från skogshagen och det gick bra som vanligt. Han stannade t o m till alldeles spontant när han kom nära. Jag stannade vid grinden och lät Ace fråndriva bl a genom en grind på andra sidan hagen. Nu använder jag kommandon igen och då är det inga problem, mer än när jag skickar honom runt fåren och fåren börjar springa till mig. Då har jag svårt att få stopp på Ace och det går för fort. Jag lät också Ace cirkla runt fåren, då Sven tyckte att Ace sögs in mot flocken och gick allt långsammare ju närmare flocken han kom. I cirkeln, när jag står ganska nära fåren går det dock bra, men då tappar han i stället lätt kontakten med fåren och springer bara runt, om jag inte stannar honom. I dag löd Ace emellertid bra och jag släppte tillbaka halva flocken i skogshagen, så att fåren skulle få lite dragning, men det fixade Ace lätt.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ace hemma igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *