Älg under morgonpromenaden

I dag har Nick träffat sin första älg. När vi är ute på morgonpromenad i skogen har jag alltid Ace i koppel och Nick i långlina. Jag vill ju så gärna att Nick ska kunna gå lös i skogen och som liten valp gick det mycket bra. Men som den slyngel han nu är (8 mån) far han fram som en tokig och gör långa utflykter vid sidan av stigen. Då är det praktiskt att kunna stoppa honom och återföra honom till den breda vägen igen. Nåväl, detta lyckas inte alltid, då han är kvick som en vessla och linan bara 15 meter lång, så i dag lyckades han komma framför och försvinna in i skogen. Plötsligt börjar han  skälla och Malva, grannens hund stämmer in. Efter en liten stund kommer Nick springande med ett älgsto efter sig. Älgen ser irriterad ut och försöker sparka Nick som dock undkommer och faktiskt stannar, när jag ropar på honom. Han tvekar, men kommer slutligen tillbaka till mig, i stället för att springa efter älgen. Det var ett stort sto och hon sprang över stigen där vi kom bara ett par meter framför  oss. Det hade blivit ett bra kort, om jag bara haft kameran framme. Hoppas nu bara att hon skrämde Nick tillräckligt mycket, så att han inte tar upp förföljandet en annan gång. Det hade kunnat sluta illa. Malva skulle aldrig jaga ett djur, men hade Ace varit lös, hade det varit kört. Men han var tryggt förankrad i mig tack och lov.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *