Besök av Rufus och Kerstin

Nick och jag har haft riktigt roligt i tre dagar. Min väninna Kerstin kom och hälsade på med sin lilla valp Rufus som är en shapendoe på 5½ månad. Det tyckte Nick var riktigt häftigt och de har jagat runt tillsammans i tre dagar. Nu ligger Nick alldeles utslagen under bordet och tar igen sig.

De lekte väldigt jämspelt. Rufus och Nick var ungefär lika stora, trots att Nick är 1½ månad äldre, men Nick har längre ben och är lite snabbare. Vi försökte hålla Ace utanför leken, för med honom blev det lite för mycket dominans.

På onsdagen, när Kerstin och Rufus just kommit var de med på sista omgången av Nicks valpkurs och på så sätt fick också de inblick i klickerträningens hemligheter. Väl hemma fortsatte vi att öva och både Rufus och Nick gjorde stora framsteg. På kvällarna var vi dock tvungna att skilja valparna åt, så att vi i någorlunda lugn och ro skulle få titta på TV eller prata lite grand också. Som väl var är Rufus en tyst hund och kunde vara i sitt sovrum utan att skälla, något som inte Nick klarar, om det inte är mycket sent.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *