Fredagsklubben


I dag vallade fredagsklubben på Lidingö hos Gunnel. Fåren hade ett sådant drag upp till fårhuset att vi blev tvungna att valla inne i 30-metershagen, vilket passade Ace och mig utmärkt. Jag började med att skicka runt honom, medan jag stod vid fåren själv, men det kändes nästan för enkelt efter ett slag. Gunnel tyckte att jag skulle låta honom fråndriva åt olika håll medan jag stod kvar i ett hörn. Det gjorde jag, men när han fick upp farten blev jag orolig och stannade honom. Det tyckte inte Gunnel att jag skulle göra, så jag tog mod till mig och lät honom pinna på. En gång blev det för mycket för honom och han gjorde en inrusning. När jag fått stopp på honom och Gunnel bannat honom, gjorde jag om samma sak igen och si, han löd och växlade mellan vänster, höger och framåt hur smidigt som helst. Fort gick det, men han tappade inte huvudet en enda gång till. Tack Gunnel, för allt mod du ingjuter i både mig och Ace!
Sedan hjälptes Gunnel och jag åt att dela på fåren och när vi fått en ordentlig lucka kallade jag in Ace. De första gångerna var han väldigt fokuserad på fåren och hade svårt att komma till mig och jag tror att han gjorde en inrusning nu också. Vi fortsatte dock och efter tre fyra övningar klarade han även detta galant. DET ÄR SÅ ROLIGT!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredagsklubben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *