Fredagsklubben

18/1 2008

Idag var fredagsklubben hos mig och vallade. Som vanligt hjälpte Gunnel mig (tack och lov). Jag berättade om den fatala vallningen i måndags, men hon tyckte ändå, att jag skulle valla utan lina. När jag höll på att koppla loss Ace blev jag av någon anledning okoncentrerad. Vips flög Ace in i flocken. Vi fick ganska snart stopp på honom och Gunnel gav honom en avhyvling. Sedan tränade vi cirkeln och det gick bra. Gunnel blev ännu modigare och tyckte att vi skulle träna fråndrivning. Ace var plötsligt på väldigt långt håll och jag kände, att detta kommer inte att gå i längden. Och rätt som det var, var Ace inne i flocken igen. Men det verkar inte som att han har något syfte eller plan med sin jakt utan funderar mer på hur han ska kunna röja omkring ett slag. Inte ens fåren blev särskilt förskräckta och när jag såg att de hann flocka sig, så kommenderade jag Ace ganska vänligt att lägga sig och då gjorde han det. Då tyckte Gunnel att vi skulle göra om alltihop igen och det gjorde vi med den skillnaden, att nu löd Ace till punkt och pricka och allt gick mycket bra!!

I nästa vända gjorde Ace ett hämt på medellångt avstånd (ca 50 m) och han skötte framdrivningen perfekt. Jag fråndrev och även det gick utan mankemang. Jag hade aldrig vågat göra allt det här utan Gunnels stöd. Toppen!!! Jag älskar denna fredagsträning. Nästa gång ska vi vara hos Kicki, men då kommer inte Gunnel, för hon tävlar då, tyvärr.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *