KM

m_KM-2007 (47).JPG

I går gick Mälarmårdens KM 2007. Tävlingarna gick av stapeln i Grödby hos Eva Mauleon, en plats där de flesta av oss aldrig hade varit förut. Efter tävlingarna var det KM-fest med grillning hos Inger och Kåre i Norr Enby. Domare var Shania Longyard. I mitt övermod efter de sista kurserna anmälde jag mig och Ace till VP-klassen, trots att vi var på Västkusten utan möjlighet att valla fram till dagen innan. Jag blev dock något betänksam, när min klubbkamrat Kicki i bilen ut till Grödby berättade att det var ganska svåra får som inte vallats särskilt mycket och att ägaren var mycket rädd om dem. Men hade jag nu anmält oss fick vi väl försöka, så fick jag också ett kvitto på, om jag verkligen ska försöka gå VP på Muskö i slutet av september.

VP-klassen gick först, för då skulle fåren vara lite mer lättrörliga, hette det. Ace och jag fick startnummer två och många ekipage avanmälde sig, innan start. Karin Mörling med Ned gick först och det såg mycket bra ut, lugnt och fint. Shania sa vid genomgången att det allra viktigaste var djurhanteringen, visade hunden minsta tecken på att stressa djuren borde vi bryta.
Nåväl, det var vår tur och jag kände mig mer eller mindre svimfärdig. Jag skickade Ace vänster och han gick ut mycket bra, men började gå in mot fåren redan klockan nio, så jag stannande honom ett flertal gånger och skickade honom vänster igen, vilket bara hjälpte lite grand. Upptaget blev trångt och mycket snett och fåren stod kvar och hade inte en tanke på att flytta sig i riktning mot mig. Jag tjatade på Ace som försökte få fram dem och vad händer sen? Jo, han tröttnade förstås och gav sig på ett får och en vild jakt började, där han hängde kvar i en tacka, tills Sanna i fårhanteringen fick stopp på dem. Stackars Eva kom springande med desinfektionsmedel till fåret, men Lotta Raud som också var i fårhanteringen talade om för henne, att även om Ace hänger kvar länge, har han hittills inte skadat något får och det gjorde han inte den här gången heller.

Det var alltså vår första tävling!! Hunden var för dagen inte mogen sin uppgift stod det i protokollet. Det kan jag till fullo hålla med om! Men någon gång kommer han att bli det, det är jag nästan säker på, bara jag kan få ut honom bakom fåren. Det måste vi träna på.

Inget mer ekipage i VP-klassen klarade de här fåren, så vi blev i alla fall inte ensamma, om det nu kan vara en tröst.

Klubbmästare i VP blev alltså Karin Mörling och Ned. I IK 1 vann Marianne Steffansson med Jojo, trots att hon fick valpar i våras och inte har vallat mycket på länge! Lotta och Jennie blev tvåa och Kicki med Lexi, trea. I IK2- klassen vann Sanna med Kei och Kåre med Sali kom som mycket god tvåa med samma poäng, men Sanna fick lite bättre hämtpoäng. I IK2 klarade alla hundar utom en att få fåren runt banan, så med lite utbildning och erfarenhet gick det bra.

Shania berömde vår klubb för den goda stämningen som alltid är lika bra. På festen efteråt bjöd klubben på härligt kryddad fläskkarré och det var mycket trevligt att träffa många nya och gamla klubbmedlemmar.

Ovan en bild på värden Inger, domaren Shania, klubbmästarna Sanna, Marianne och Karin och grillmästaren Mats. Nedan är det en bild på tävlingsfältet också.

m_KM-2007 (10).JPG

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *