Lydnadsträning

Efter vallningen i Getinge insåg jag att Jing måste lära sig att ligga kvar på kommando, inte bara lägga sig. Nästa morgon tränade vi därför att ligga lite då och då och jag märkte att Jing visserligen la sig på mitt kommando, men gärna reste sig lika snabbt igen, så vi fick träna ganska många gånger men sedan satt det.

I dag på morgonpromenaden uppkom ett nytt problem. När allt var lugnt och vi gick på bilvägen som var alldeles tom kunde jag utan större besvär få gick att komma in och gå på vänster sida. När hon gjort det några gånger lät jag henne gå lite längre ut på gatan, eftersom det ändå inte kom några bilar. Rätt som det var dök det upp en person med två hundar några hundra meter framför oss. Då la sig Jing ner sin vana trogen. Samtidigt hörde jag motorljud bakom oss. Jing låg mitt på vägen. Jag försökte kalla in Jing till sidan, men hon totalvägrade att flytta på sig, så jag blev tvungen att springa ut och ta tag i halsbandet och släpa in henne till sidan. Hundarna hade gjort henne helt paralyserad! Detta är ett beteende som ingen av mina fem bordercollies visat upp förut. Knepigt!

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *