Nicks konster

I går kom vår granne in för att leverera ägg och tidning. Då tyckte jag att jag skulle visa honom lite av vad Nick lärt sig.

Först försökte jag helt enkelt få Nick att snurra ett helt varv där han stod på golvet. Men det gick inte. Då hämtade jag en pall och ställde mig bredvid med klickern fullt synlig. Genast hoppade Nick upp på pallen och när jag sa ”Snurra” snurrade han villigt ett varv, fick godis och gjorde sedan om detta tre gånger. Grannen blev mäkta imponerad.

I dag har jag lärt Nick att stänga kylskåpsdörren, något som kan bli användbart, då min man ofta glömmer att stänga den helt. Jag hade tänkt att Nick skulle skjuta igen den med nosen, men han tog tassen i stället och det går ju lika bra!

Det svåraste just nu av konsterna är att få Nick att lära sig att städa, d v s att plocka upp leksaker och släppa dem i en därtill avsedd kartong. Han apporterar gärna bollen, plastflaskan och trasan mm men det är svårt att få honom att hålla fast dem tillräckligt länge. Det går i alla fall ibland. Målet är att han på kommandot ”städa” genast ska hämta alla saker och lägga dem i kartongen. Jag ska meddela, när (om) det är klart.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *