Vallhundsprov i Norr Enby

Äntligen!!

Nu kan Ace titulera sig Godkänd Vallhund! I går var det vallhundsprov hos Kåre och Inger i Sorunda. Ace startade som nummer fyra och Sven Sognevik var domare. Första ekipaget bröt, andra ekipaget gick runt hela banan, tredje ekipaget bröt och sedan var det Ace och jag. Gissa om jag var nervös. Jag skickade höger och Ace gick sin vana trogen ut ordentligt men sneddade in lite för tidigt och fick ett snett upptag. Det gick fort på framdrivningen och det blev en stor sväng runt mig. Fösningen gick också undan och efter fösningsgrinden tänkte nog fåren, att nu räcker det för de tog en vid sväng uppåt, så jag fick skicka Ace att fånga upp dem. På väg till andra grinden fick jag plötsligt för mig, att det kanske var fösning dit också, men det var bara mina onda fantasier. Drivningen ner till grinden gick enligt mig bra, men domaren hade nog synpunkter på den också. In i fållan gick bra och ut också, men Sven ansåg att Ace tvekade för mycket när han gick runt fåren inne i fållan, så där lyckades han dra fyra poäng. Vi slutade på 64 poäng och en 13 plats. Alla hundar efter Ace blev bara duktigare och duktigare, så jag tror inte att det var någon mer som misslyckades efter de första… jo förresten i Kelpie fick inte tillräckligt med poäng för att bli godkänd.

Fåren antingen sprang fort eller också stod de still, när Ace var bakom i alla fall. Andra hundar lyckades däremot att få dem att gå lugnt och fint hela tiden.

Dagen innan var det IK1 på samma marker. Då blåste det så man knappt hörde någonting, men VP-dagen var solig och fin och bara svaga vindar.

Efteråt var jag alldeles snurrig och skulle trots det sköta serveringen och ta betalt och så. Det fick jag helt överlåta åt kunderna. En klubbkamrat som också klarat sig, Lena kom dock snart och hjälpte mig, så på något sätt gick det. Jag klarade dock inte av att titta på ett enda ekipage ordentligt efter Ace och mitt framträdande.
Alla som blev godkända fick ett fint litet handgjort får som Susanna Arpö tillverkat. Mycket fint!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vallhundsprov i Norr Enby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *