Vallning med Anna och Krille

I dag kom Anna och Krille för att valla med sina hundar. Jag gick ut med Nick för att titta på. Men när Anna vallat färdigt med Flynn, tyckte Krille att Nick och jag kunde valla en stund, innan han och Race gick in. Nick var redan helt tokig och ville bara ut till fåren. Jag höll ett stadigt tag i långlinan och så gav vi oss ut. Vi fick in fåren i tjugofemman och Nick lugnade sig något. Han löd ganska bra och flankade ut bra, men han fick inte komma för nära för då skulle han explodera kändes det som. Vi höll inte på så jättelänge, utan efter en stund sa jag ”tack det räcker” och då släppte Nick genast. Det var ju bra. Anna och Krille tyckte Nick såg bra ut, lugnare än när Anna såg honom sist.

Krille gick ut med Race. Då utbröt helvetet. Nick skulle bara tillbaka till fåren. Han slet och drog, skällde och gnällde. Det hjälpte inte vad jag gjorde. Till slut gav jag upp och gick hemåt in i skogshagen. Anna var också på väg för att hämta Flynn. Efter en stund släppte jag lite på långlinan, för nu var vi ju på väg hemåt. Plötsligt tvärvänder Nick och rusar ut mot hagen och fåren igen. Han rycker till så häftigt att han tar med mig och jag ramlar omkull. Som väl var hände inget värre än så, jag slårmig inte. Vad ska det bli av denna hund???

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *