Valltävling i Borsnäs

 


Här väntar vi på start.

Under helgen var Shep och jag i Småland och tävlade IK1. Vi bodde hos svärdotterns föräldrar Inge och Berit ute på Flatvarp alldeles vid havet. Det är så vackert där. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma när vi gick morgonpromenaden och solen höll på att gå upp över horisonten.

I Borsnäs var det också vackert. Jag fick lite Bråforskänsla när jag kom dit. Markerna var kuperade och fårägaren använde kelpie, vilket är en försvårande faktor för oss bordercollieägare har jag fått för mig. Det visade sig, att mina farhågor slog in första dagen. Jag hade startnummer 21 och före mig gick bl a Camilla Karlsson med sin kelpie. Det gick som vanligt mycket bra för dem. De slutade tvåa. När jag skickade Shep vänster tänkte jag på alla råd jag fått i Bråfors och innan Shep var framme vid fåren försökte jag stanna honom och ge honom ett nytt vänsterkommando, men det misslyckades helt. Shep stannade inte, men jag tror att han tog vänsterkommandot lite grand, men jag är inte säker. I alla fall kom han in för tidigt bakom fåren och startade dem alldeles för bryskt, så dessa kom störtande som skjutna ur en kanon naturligtvis utanför framdrivningsgrindarna. Men i slutet fick jag ner tempot högst väsentligt och fåren rundade stolpen i sakta mak. Jag påbörjade fösningen, men en tacka gick lite åt sidan och det tålde inte Shep, så han gjorde ett litet utfall mot henne och det räckte för att domare Peter skulle plocka av oss från plan. Ridå!! Så besviken jag blev. Det blev ju inte bättre av att det ser ut som om han bitit i protokollet på Vallreg. då man bakar ihop bitn./dålig djurhantering. Förra veckan, när Shep också vallade lite för ”hett” hade domare Leif Larsson kryssat i rutan ”disk enl ant.” och skrivit ”het vallning” i kommentarsfältet. Mycket bättre tycker jag. Peter lovade ändra i protokollet, men än är det inte gjort, så vi får väl se.

På söndagen gick vi i alla fall runt, även om hämtet inte blev så mycket bättre. Den här gången gav jag inga dubbelkommandon, men skrek så det hördes ner till motorvägen, att Shep skulle lägga sig bakom fåren i hämtet. Det gjorde han, men eftersom han återigen gick in för grunt, så blev det för hög fart på fåren och de flesta fåren sprang utanför framdrivningsgrinden igen. Sedan gick det i alla fall betydligt lugnare. Det blev lite krokar som skämde i protokollet alldeles vid grindarna, men i drivningen fick jag t o m beröm för att jag snabbt tog upp fåren på linjen igen. Delningen gick bra, visserligen drog Peter 2 p för ”hjälp” som jag inte riktigt förstod vari den bestod i, men jag fick behålla 8p. Däremot var det hart när omöjligt att få igenom fåren genom rännan. I sista sekund gick det, men det återstod då bara en poäng. Peter sa sedan att det berodde på att jag ställt mig för nära rännan, så att jag skrämde bort fåren. Alltid lär man sig något. Det slutade med att jag fick 64 p och det är jag väldigt nöjd med. Vann gjorde Carina Johansson med Dee som kommer från Carina och Stefan Engströms uppfödning. Dee har samma mamma och pappa som Carinas Fay men är ett år äldre. Carina fick 94 p på lördagen och 95 på söndagen!! Kul!!

Här ser vi Carina Johansson under prisutdelningen.

 

  

Shep hämtar fåren och dessa missar grinden.                  Full fart på Shep.

  

Fösningen har börjat                                         Peter Nisson, glad domare

Stefan Engström var snäll och tog alla kort som jag är med på.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *