Johannes


Här ser vi Johannes dansa med sin lillasyster sommaren 2009


Och här badar han, trots det kulna vädret!


Jag träffade Johannes i juni 2007, då jag var nere på Tjörn och tittade på nyfödde lillebror Henrik
.

I början av juli 2004 var hela familjen Billerby här i Stallarholmen. Då var det vikingafestival och Johannes fick den här hjälmen.

Johannes är på besök i juni 2003. 

Juni 2003

Den 13 juni kom Johannes och pappa Erik på besök. De åkte tåg. Johannes tyckte att resan var lång. Här hemma lekte vi mest ute hela tiden. Roligast var att spruta vatten med vattenslangen. Johannes hjälpte mig att vattna alla mina växter och han såg själv vilka som behövde vattnas.

johannes-med-slang-030615.jpg (283210 byte)johannes-vattnar-030615.jpg (305349 byte)johannes-i-pyjamas-030615.jpg (145386 byte)

 

 April 2003

På påsklovet reste jag ner till Göteborg och då fick jag träffa Johannes igen. Han och jag åkte buss och spårvagn till Slottskogen för att titta på djuren. Det var en varm och vacker dag. Johannes ville först titta in i Tropikhuset och där guidade han mig vant omkring. Det märktes att han varit där förut. När jag frågade honom, när han varit i Slottskogen sist svarade han: "Det har jag faktiskt ingen aning om!" Sedan gick vi och tittade på sälarna. De fick trots värmen ligga på torra land, för tre rengöringsarbetare hade tömt dammen och höll på att rengöra botten från alger med en högtryckstvätt. då och då sprutade de i alla fall vatten på sälarna som ålade sig bort i skuggan, så snart de kunde. Getter, får och grisar och andra utomhusdjur var Johannes inte intresserad av, utan vi gick tillbaka till Tropikhuset och tog oss en extra titt på fladdermössen i det mörka rummet och de båda aligatorerna som låg så stilla att de först var omöjliga att upptäcka. Så tog vi en paus och åt glass och chokladboll och cocacola. Innan vi åkte hem hann Johannes också med att leka lite i en klätterställning med ruschkana och att klättra i ett jättehalt klätterträd. Men det gick bra. Sedan var de dags för en sista glass, innan vi tog spårvagnen vid Linnéplatsen för att resa hem till Björkekärr och mamma och Tora igen. Tora var hemma från dagis för om möjligt undgå att smittas av scharlakansfeber som härjar där.

 

December 2002

Några dagar före julafton var jag hemma hos familjen Billerby och lämnade julklappar till barnen och önskade GOD JUL. Svante hade just kommit hem från Canada och hade med sig en mycket festlig julklapp till Johannes. Se själva!

johannes-som-krokodil-lisa-021221.jpg (188402 byte)

Johannes blev verkligen mycket glad över den. Spelet på bilden hade jag med mig åt honom och vi spelade det en gång. Det var också roligt. Lisa hade gjort allt godiset. Mmm

24 feb  2002

På sportlovet (v8) reste jag till Göteborg och hälsade på familjen Billerby. Jag var där mellan tisdag kväll och lördag morgon och eftersom Johannes avstod från att gå till dagis på onsdag, torsdag och fredag, så hann vi leka mycket både med tågbanan, med riddarborgen och med Johannes bilar. Vi hade väldigt roligt, tyckte jag. Johannes har ett mycket stort ordförråd och han berättade bl a att hans robot som kan både gå, blinka och snurra runt var en robot som utvecklats från en riddare. Sedan förstod jag att detta hade han lärt sig via digimonfilmerna i TV på lördagmorgnarna. När vi körde tåg, tryckte Johannes på den röda knappen på stationshuset och sa: Nästa gata, digimongatan eller något annat. Genom att sedan trycka på den gula knappen kunde vi höra vad han sa.

OS i Salt Lake City pågick samtidigt och pappa Erik och jag brukade titta på utsändningarna därifrån varje kväll, även Sveriges förlustmatch i ishockey mot Vitryssland. När vi sedan lekte med racerbilar och tävlade om vilken som skulle komma först, brukade Johannes få vara Vitryssland och jag Rödtyskland eller Blådanmark. Johannes brukar ofta måla med vattenfärger vid sitt staffli, men när jag första dagen bad honom att rita en långhals, en dinosaurier som jag inte visste hur den såg ut, sa Johannes att det inte var möjligt, för den var så lång att pappret inte skulle räcka till. Nästa dag målade han en i alla fall. Först målade han en sol i fina färger och sedan en långhals. 

 

En dag kom Svante också och hälsade på. Då var han också med och lekte.  Om du vill veta vad Tora och jag gjorde så finns det här                          johannesosvante-020222.jpg (177867 byte)

och mer om Svante finns här

Dec 2001

Den 21 december kom jag ner till Göteborg för att hinna träffa Johannes och hans familj, innan de traditionsenligt reste till Lammhult över jul. Johannes fick öppna sin julklapp som var en station till träjärnvägen och han blev mycket glad över den. Vi lekte med järnvägen och hade trevligt. När jag skulle resa hem blev Johannes väldigt ledsen för han hade trott att jag skulle sova över hos dem, men jag hade ju Frasse och Liz att tänka på.

joh,toraoerik-011221.jpg (150565 byte)

Efter jul berättade Lisa att när Johannes satt och åt fläskkotlett, konstaterade han att han skulle bli jägare, när han blev stor. då Lisa undrade varför svarade han: "Man blir det man äter!"

Juli 2001

När du var hos moster Aina på Tådås och hälsade på visade du att du är en hejare på att dricka te! Du höll koppen mycket fint och spillde inte en droppe! Du gillade farmors bullar också! Du hade fina röda naglar på fingrarna och gula på tårna!

       

20/6
Vilka fina flygplan och bilar du fick av Svante och Carla! Och tänk att du lyckades att vrida kuben, så allt blev orange på en sida!!
Det var inte dåligt. Hoppas nu bara att det inte blir för mycket knott och fästingar på landet. Vi ses där i juli!

    johannesitelefon2.jpg (91289 byte) Johannesmedflygplan010618.jpg (106216 byte)    Johannesochkuben-010618.jpg (117409 byte)

26/5
Det var verkligen roligt att träffa och prata med dig Johannes. Du är precis som din mamma säger klok som en bok. Vi cyklade med den nya cykeln och var ute i sandlådan och körde bogserbåt, vi målade och när du talade med dina kusiner i telefonen, sa du. "Då säger vi så" då du avslutade samtalet.

 

6/5

GRATTIS på treårsdagen, Johannes!! Det var kul att träffa dig i förra veckan. Hoppas att du får roligt med din grävmaskin.

 

2/4

Hej igen!

Tack för senast. Det var kul att träffa dig och se hur duktig du blivit på datorn. Hälsa Tippen från mig!

  johannesspelartippen010326.jpg (104795 byte)  johannes,den klurige010327.jpg (103701 byte)
Tippen är en liten    Lika klurig som vanligt!
valp som besöker
en bondgård med
sin pappa.

2 mars 2001

I går ringde pappa Erik och berättade att det syskon som Johannes ska få i mitten av maj är en flicka! Det tyckte både Erik och jag var jätteroligt, eftersom vi trodde att vi bara kunde få pojkar i min släkt. Men Johannes åsikt var att man kunde lasta alla tjejer i en sopebil och köra i väg med dem. Hennes namn kunde bli "geggamoja i vatten", ansåg Johannes.

Nov 2000

Mitt barnbarn Johannes har egentligen en alldeles egen hemsida som hans pappa gjorde, då han föddes. Men pappa arbetar hela dagarna vid datorn och har varken tid eller ork att uppdatera sidan och därför tänkte farmor, att hon kunde lägga in lite nyheter om Johannes. Nu har han hunnit bli 2½ år och det stora intresset är bilar precis som det var för hans farbror Svante, när han var liten. I maj 2001 ska Johannes få ett syskon.

Johannes bor i Göteborg och på dagarna är han på dagis. Mamma Lisa studerar på Bibliotekshögskolan.

Under julhelgen 2000 träffades vi hemma hos Johannes och David och Johannes lekte länge i barnkammaren. Plötsligt kom David ut till oss och sa att Johannes har ovanligt starka öron.

14/11 Johannes pappa Erik ringde och berättade, att nu har Johannes börjat prata alldeles kolossalt mycket. För bara någon månad sedan sa han nästan ingenting. Om vi frågade honom vad farmor hade för bil sa han "Ford", men i går när hans mamma Lisa och han var hemväg från dagis, så fick de syn på en bil som Lisa kommenterade, titta Johannes där är en lastbil! Då svarade Johannes: "En Mercedes skulle jag nog kalla det.

Häromdagen när Johannes satt på toaletten, vilket han klarar helt själv nu sa han: "man måste blunda och kämpa på". 2½ år är han precis. 

Klicka på bilderna så blir de större!

 

johdrickeroboy.jpg (120955 byte)

Johannes dricker o'boy

 

 

 

  

 

 

 


Gå tillbaka till förstasidan!

2003-04-26