Nick

 

Nick är min fjärde bordercollie, men den första som jag bestämt mig för redan innan han var född och  köpt som liten valp. Liz, min första bordercollie var visserligen liten, när hon kom till mig, men jag blev övertalad att ta henne på halvfoder, när hon redan var ca 8 veckor.

Att jag valde Robert och Grainne Lönnqvist som uppfödare berodde på att Robban  redan i höstas talade så väl om sin tik Molly som hade allt i sig från början enligt honom, det var bara att sätta ord på det. Boman, hanhunden är också Robbans och honom hade jag ju sett vinna på en av våra valltävlingar.

Här är Robban med Nick i famnen och de båda flickorna Tilda och Hellen
samma dag som jag hämtade Nick.

Det är väldigt roligt att vara valpköpare till en uppfödare som verkligen intresserar sig för sina valpar. Det här är Robbans första kull och han har redan ringt flera gånger för att fråga hur det går. Han var också väldigt noga med att jag skulle få "rätt" valp och det känns verkligen redan som om jag fått det. Nick är redan superbra på inkallning och det hade Robban och Grainne redan lärt honom. Han kommer t o m när det är annat som lockar, t ex katten Tekla som tycker att Nick är jätteäcklig.

Nick är en livlig krabat som älskar att hitta saker att kasta upp i luften eller gnaga på. Kreativiteten har inga begränsningar. Han är överallt samtidigt i en timme ungefär. Sedan går han in i sin bur och somnar och där ligger han, tills jag reser på mig. Då går han med. Han följer mig som en skugga, fast i trädgården tar han längre och längre utflykter.

Nick har varit hos mig i två och en halv vecka nu. Jag är alldeles ensam med honom än så länge, eftersom Ove ligger på sjukhus sedan en månad tillbaka. Det är lite tråkigt för Ace, för jag har svårt att gå de riktigt långa promenaderna, då små valpar inte ska promenera alls. Jag har löst det genom att lägga Nick i en ryggsäck med snörning upptill. Det går bra, men är så tungt, att jag bara orkar med en morgonpromenad. Sedan får Ace nöja sig med att valla och att gå en kortis med mig och Nick på kvällen. Han finner sig, liksom han finner sig i allt.