SVANTE
Svante är lillpojken. Det har han alltid trivts med.

Men nu (2007) har även han blivit stor. Han har fru och ett barn, Teddy som redan hunnit bli drygt ett år. Han har ett hus på Hovenäset och i december 2007 flyttar familjen in i ett stort hus i Billdal och Teddy börjar på dagis.

Våren 2005
Svante har köpt in sig i ett företag som kopierar digitala bilder. Själv har jag anlitat det och bilderna blir verkligen skarpa och bra, så jag kan verkligen rekommendera alla att köpa kopiera bilder genom dem. Adressen är www.mypix.se 

Hösten 2004
Nu på höstlovet var jag i Göteborg. Där träffade jag Svante och hans nya flickvän Karolina. Vi spelade alfapet och Svante vann! Det var han mycket nöjd med.

 

 

 

 

Julen 2002

Julen firade vi bl a hos bror Göran tillsammans med mamma, Svante och David. Svante hade just kommit hem från Canada, där han varit ett par månader hos Tracei. På juldagen reste Svante och jag upp till Hovenäset för att göra det lite julmysigt där. Jag sydde gardiner för glatta livet och Svante grejade med övrig inredning i såväl huset som sjöboden. På annandagen kom Göran på besök.

4/7 2002  Svante och Tracei tillbringade två dagar här hemma. Sedan skulle de på bröllop i Stockholm. Svante hjälpte Ove att får ordning på hans dator och Tracei och Liz var ute på långpromenader när jag arbetade. Och jag fick chansen att laga god vegetarisk mat. Det var mycket trevligt.

Hemma igen!

I går kväll slapp Svante loss från Makedonien och nu är han på väg till sitt nya sommarhus på Hovenäset. Där finns det nog en hel del att göra!

19/6 2002

Svante är kvar i Makedonien

Efter jul dröjde det länge, innan Svante fick någon ny placering, men så fick han resa till Makedonien och nu verkar det vara svårt att få komma därifrån p g a att hans arbetsgivare vill att några kontrakt ska vara tecknade, innan projektet avslutas och det har varit mycket tungrott i detta land. Det går inte att lita på någon och det är svårt att få tala med dem som verkligen har makten.

I förra veckan köpte Svante ett sommarhus på Hovenäset, inte så långt från Smögen i Bohuslän och det är dit han längtar nu.

24 februari 2002

När jag var i Göteborg i förra veckan träffade jag Svante. Han går som en arbetslös och väntar på att NOA hans företag som är världsomspännande ska kalla på honom, men just nu är han stand-by. Därför kom han och hälsade på mig och Tora, när Lisa och Johannes var i Öppna förskolan ett slag. Men de kom hem, så Johannes kunde också leka med farbror Svante.

Svantes bakgrund

Svante, min yngste son har alltid tyckt om att vara liten. Det är ju bra, eftersom han är yngst. Svantes stora intresse förutom segling är att resa. När han var 14 år skulle jag resa på en studieresa till Syrien. Först frågade jag David, äldste sonen om han ville följa med. Det ville han inte. Då frågade jag Erik, den mellerste, men han ville inte heller. Varför ska man åka till ett så konstigt land, undrade han. Då frågade jag Svante och han tackade genast ja, för då kunde han "plocka" ett land till.

Svante valde också att utbilda sig utomlands, nämligen på "European Business School" i London. Han blev färdig sommaren 2001 och strax därefter fick han jobb genom en spansk agent. Han ska resa runt i världen och sälja in annonser åt stora ekonomiska tidskrifter och samtidigt skriva om dessa länder i tidningen. Först blev han stationerad i Bosnien, där han var från juli till oktober 2001. Sedan kom han till Indonesien, men där fick han bara stanna några veckor. Den 3 dec 2001 reste han vidare till Bahamas och samtidigt blev han befordrad från "trainee" till journalist. Till jul kommer han i alla fall hem till Sverige några veckor.I mars 2002 blev han placerad i Makedonien.  För att följa hans äventyr i främmande land kan du klicka. Här  

 

20/6 2001

I går var Svante och flickvännen Carla som kommer från Mexico och hälsade på mamma på Casparssons i Rävlanda. Vi satt på balkongen och drack kaffe och åt bullar och vindruvor. Det var soligt och varmt. Svante sa, att hans mål i sommar var att bli lika brun som mormor. Det blir inte lätt, för mamma ser ut som en pepparkaksgumma nu.

Titta själva! Efter besöket gick vi en promenad med Liz i de vackra omgivningarna!

Klicka på bilderna för att förstora dem!

 

Nu har Svante förresten fått sitt drömjobb! Han får både resa runt jorden och jobba samtidigt. Han ska samla in material till ekonomiska tidskrifter över hela världen och vistas ca tre månader i varje land. (juni 2001)

Tillbaka till förstasidan

 Svante och Karolina

 

 

 

 

altanen-hovenaset-021226.jpg (153651 byte)

hovenaset-huset-021227.jpg (168510 byte)

sjoboden-hovenaset-021227.jpg (144988 byte)


 

svanteshusihovenäset0205.jpg (66722 byte)
Huset på Hovenäset

 

 

 


Svante i Syrien 1990

 

 


Svante, 1 år, alltid glad

 

 

 

 

 

 

 


 


2005-04-01