Antiskällträning

nick-23-juli-2011

I går satte jag i gång att träna Nick att vara lugn, när jag lämnar honom. Min uppfödare rådde mig, att lämna Nick i buren och sedan inte komma tillbaka, förrän han ligger alldeles lugn och avslappnad. Då släpper jag helt enkelt ut honom som belöning.

Jag la Nick i bilburen och hade först luckan öppen, medan jag gick därifrån för att arbeta i trädgården. Nick gnällde och skällde. Jag gick dit och bannade honom och han blev tyst en liten stund, men fortsatte sedan att skälla. Då stängde jag luckan, så han inte kunde se ut. Då gick det bättre och han var faktiskt tyst riktigt länge.

På eftermiddagen gick vi bort till vallhagen och jag band upp hundarna, medan jag hämtade nytt vatten till fåren. Det  var värre. Trots att Ace var med och låg bredvid kunde Nick inte låta bli att diskantskälla, för han ville ju så gärna följa med ut i hagen! Jag sa till honom på skarpen och då blev det lite bättre. Jag gick tre vändor med vatten och under den sista vändan, var han faktiskt tyst.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *