Äntligen vallning igen

I går blev det äntligen vallning igen. Vi var på Lidingö och vallade, Kicki, Inger, Gunnel och jag. När vi kom stod Inger i 20-metershagen och tränade lilla Joe, unghunden. Hon är mycket tänd och på, och kommer säkert att utvecklas bra.

Ace och jag passade också på att träna lite i 20-metershagen, men jag kände mig som en ren nyböGå¨rlrjare efter hela denna tid som jag inte vallat. Ace uppförde sig exakt som han brukade. Han går inte ut tillräckligt och är alldeles för mycket på i framdrivningen. Kicki ville pröva och hon började med att säga till Ace på skarpen, vilket resuterade i att han inte alls ville valla med henne utan sökte sig till mig, så fort han kom åt.

Sedan tog Lexi ut fåren ur hagen och Tex och han vallade bort dem till en större hage där fåren inte hade någon dragning. Det var så vackert väder, att varenda lågstadieklass och/eller dagis var ute, så vi hade inte brist på åskådare. Det gjorde att jag tog det mycket försiktigt med Ace, hade honom i långlina mm. Han exploderade i sitt eye en gång i alla fall, men stannade faktiskt väldigt snabbt, trots att jag inte kunde se honom. Det fanns en lite dunge vid sidan av som fåren gärna ville springa upp i och där gick det bra att kommendera ut Ace, träden gjorde att han höll ut ordentligt och kom in spikrakt kl 12. Alltid något.
F ö njöt vi av det underbara vädret som äntligen kommit till oss.
Tex hade lite ont i sina tassar och fick ta det lite försiktigt. Gunnel tränade bara med Spike som också tyckte att han måste ingripa, när fåren var på väg bort ifrån Lexi, men det tyckte inte hans matte.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *