Avskiljning och vallning av lamm

I dag stod alla får så lämpligt inne i mitt lilla fårhus, när jag kom. Då stängde jag till och tog sedan ut de fyra lamm som ska slaktas i nästa vecka. Dessa vallade sedan Ace ner i hagen. Oj, vilken dragning de hade uppåt fårhuset. Men Ace klarade bra av att parera dem och och få fram dem till mig, men han fick jobba ordentligt. En gång fick han nog och rusade efter ett lamm. Jag blev riktigt ordentligt arg på honom och jag tror, att han för en gång skull förstod varför, för sedan gick det mycket lugnt och fint och vid ett annat tillfälle, när lammen fick fnatt och rusade mot ingången låg Ace kvar på mitt kommando, trots att det riktigt spritte i honom. Det var bra. Jag ska träna detta varje dag nu fram till slakten, för då måste Ace och jag ensamma valla bort lammen till granngården och kan vi klara att göra det utan att ta med tackorna är det ju bra.

I morgon ska jag hämta det bagglamm som ska bli avelsbagge. Synd, att vi inte kunde få vänta en vecka till, men det gick inte.

m_faren-ace-bakom-aug-2007.JPG

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *