Fredagsklubben hos Kicki


(Bilden) Kicki och Lexi går banan.

I fredags var vi hos Kicki i Hölö och vallade. Alla utom den arbetande Gunnel var med. Kicki hade gjort i ordning en lång bana, som vi skulle gå i sick-sack genom till en liten fålla, där vi skulle ta in fåren och sedan ut igen för att sedan gå till ett malterserkors och genom det på rätt sätt. Det var rikigt roligt, tyckte alla.

Kicki hade också delat upp fåren i två flockar och jag började med att valla på ungtackorna i den lilla hagen, där Ace och jag tränade på att han skulle driva fåren till mig i vida svängar och stanna upp i svängarna utan att jag skulle behöva säga ”stanna” till honom. Det lyckades inte så bra.

Efter banan tränade vi cirkeln, då Ace fortfarande inte är riktigt fri runt flocken. Slutligen gjorde vi ett par långa hämt, men där jag sprang fram halva vägen, medan Ace sprang runt. Det gick till slut riktigt bra, men vid första försöket saktar Ace alltid in, när han kommer upp till klockan två och så går det riktigt trögt den sista biten och det blir inget djup i upptaget. (Suck). I framdrivningen går det dessutom nästan alltid för fort och Ace tar inte mina stoppkommandon tillräckligt snabbt. Det finns alltså att öva på!
(Marianne och ungtackorna)

Inger och Marianne tar en paus

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *