Fredagsvallning hos Kicki på annandagen

Förra fredagen var vi hos Kicki och vallade. Jag körde med Mosses övningar, d v s lina på Tod, piska i handen och enbart drivningar. Tyvärr är även dessa får mycket människovänliga och springer fram och förbi mig, så fort Ace rör sig det minsta, så det var svårt att få till något som liknade drivning. I andra omgången tog vi in ett antal får i 20 metersfållan och så tränade vi där. Ace har mycket svårt att stanna, när jag är framför fåren och han bakom. Jag springer igenom flocken med piskan i högsta hugg, men det är svårt ändå. Suck…

I morgon kommer fredagsklubben hit. Vi får se hur det går då.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *