Fredagsvallning på Lidingö

I dag var vi på Lidingö och vallade i strålande sol. Det var bara Marianne S och jag som kom förutom Gunnel då förstås, då Kicki och Inger var på Muskö och byggde nästa veckas bana för VP och IK1.

Äntligen kunde jag pröva Ace på riktigt långa avstånd! Jag skickade honom både höger och vänster och han klarade det, även om jag måste ta till dubbelkommandon. Gunnel rådde mig att vissla medan han sprang och det verkade fungera bra. Han stannade ganska bra, innan han skulle börja framdrivningen också.

Fåren var mycket svåra att dela, men även det klarade vi till slut. Och det allra bästa var ju, att Ace inte en enda gång hade någon tendens att tappa huvudet, trots ganska trånga lägen ibland. SKÖNT!

Om jag nu bara kunde få honom att går runt ordentligt i vänstern, för han stannar kort där.

Övriga hundar skötte sig också och framför allt Jojo gjorde riktigt bra ifrån sig. Hon har ofta varit skadad de senaste åren och då blivit lite övertänd, när hon fått valla igen, men av det syntes ingenting i dag.

På onsdag är det kurs hos Peter N och sedan kommer Muskötävlingen. Spänningen är oliiidlig.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok, Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *