Fåren är här

Även om vi fortfarande inte kan valla, så bör jag väl presentera mina får! För ca två veckor sedan reste min granne Börje och jag upp till Alunda norr om Uppsala och hämtade fem gotlandstackor med sex lamm. Jag fick låna min granne Ingrids hästtransport och Börje körde, så det gick alldeles utmärkt bra. Fåren har acklimatiserat sig mycket bra i min skogshage och de är handtama, trots att de kommer från en mycket stor flock. Tackorna heter Assa, Asta, Måssa, Elin och Elin. Det fanns någon förklaring till att det var två som hette Elin, men jag förstod den aldrig. De har olika nummer i alla fall och jag funderar på att kalla Elin 06 för Inga Elin, efter en kollega som såg till att jag fick pengar till att köpa ett får, när jag slutade på min skola och gick i pension. Nu väntar jag intensivt på torrt väder, så att ängshagen kan bli slagen, höet komma under tak och Ace och jag ska kunna börja valla. Jag vill inte riskera något genom att valla i skogshagen.

m_de-nya-faren-juni-2007 (9).JPG

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *