I Hinterglemm

Jag har just kommit hem från en tio dagars resa till Österrike tillsammans med min yngste son, Svante, hans fru Karolina, de tre barnbarnen, Teddy, Malte och Lovisa samt Karolinas tvillingsyster Susanna. Där nere träffade vi också äldste sonen David som bor där nere.

Min uppgift var att passa barnbarnen, medan föräldrarna åkte skidor. Teddy som snart är sju år följde för det mesta med sina föräldrar på alptopparna, men det hände att han hellre ville spela fotbollsspel i lekrummet på hotellet med mig. Malte åkte i barnbacken och lärde sig riktigt bra att ploga, men Lovisa (2½ år) tyckte att det räckte med skidåkning efter två dagar, så hon brukade sova i vagnen, medan Malte for omkring i backen.

Här flyger äldste sonen David ner till skidbacken för att hälsa på oss. Han bor här året runt och under veckan fick han ett postpaket som skulle hämtas ut i Saalbach. Då tog David liften upp på en alptopp,krängde på sig skärmen sprang i gång den och landade på lagom avstånd från postkontoret, hämtade ut sitt paket och tog samma väg hem.

Vi hade otroligt tur med vädret. Solen lyste från en klarblå himmel alla dagarna utom en och det var 17 grader varmt i solen mitt på dagen. Det behövde vi verkligen efter den kalla snöiga vinter i Sverige.

 

Här åker lilla Lovisa med mamma Karolina nerför backen. Och här är Teddy på väg upp i liften.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *