IK-1 Galltorp

En valltävling som inte ligger mer än två mil bort, kan jag ju inte missa. Därför åkte jag till Galltorp, där Gunsan och Olle (se bilden)organiserat en IK1 tävling i dag och i morgon. När jag kom dit vid halv elva tiden hade redan Sanna med Isa och Inger med Tex gått. De var båda mycket glada, då Sanna ledde med 90 p och Inger låg tvåa med 87 p. Starkt!! Men jag fick i alla fall se när Kicki och Lexi gick och det såg otroligt fint ut, även om de missade grinden i fösningen och därmed tappade åtta poäng. Ändå blev slutresultatet 87 poäng! Kicki fick alltså lika många poäng som Inger, men Inger lyckades knipa en poäng mer i hämtet. Tre Mälarmårdare på de tre första platserna var det alltså, när jag lämnade tävlingen vid tvåtiden. Då hade inte Mickis gått med Kylie ännu, så man vet aldrig hur det slutade. Jag har också en känsla av att det fanns ytterligare någon joker med, som ännu inte gått. Nåväl, om några dagar vet vi svaret. Fårforcuppoäng blev det i alla fall både till Kicki och Inger.

En stund senare fick vi lite underhållning också. Inger som hade hand om Kåres valp Red skulle bara byta vantar och släppte kopplet som höll Red ett litet ögonblick för mycket. Red såg sin chans att få valla och stack ut i en fin vid båge för att hämta upp fåren som just hade blivit godkända i det sista momentet delning med Jeanette Setterberg. Sedan fick Inger och ytterligare ett antal frivilliga ett fasligt sjå att försöka fånga in den lilla spjuvern som sprang runt runt och vallade för glatta livet. Jättekul var det tyckte Red och Inger blev också glad över den fina utgången som Red gjorde, åtminstone sedan hon försäkrat sig om att tävlingen faktiskt var slutförd för Jeanettes del.
Så här glada såg de ut, när Inger äntligen lyckats fånga in husses lilla vallare!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *