IK-1 Muskö

IK1-Musko-090928 (10)
På bilden ser vi Åse med Bleeze som klarade sig mycket bra!

Ärliga får!! Den här helgen har jag mycket handgripligt fått lära mig vad det är. I dag var det Ace och min tur att tävla vår första IK1- tävling på Muskö. Det var inte ett dugg lättare än i går, om man säger så. Fåren var nämligen lika ärliga i dag, vilket betydde att så snart hunden låg på det minsta, sprang de som galningar, men om hunden inte tog tag i dem, flydde de hem igen. Om däremot hunden lugnt och bestämt tog tag i fåren så var fåren också lugna och sansade.

Banan var inte heller lätt! Fårhanteringen låg precis till vänster om utställningen, så de som skickade höger och inte hade en hund som slog över och la sig i draget fick se fåren springa tillbaka till hanteringen fortare än kvickt. Jag insåg ganska snart att jag skulle bli tvungen att skicka Ace vänster, vilket i det här fallet kanske inte var så dumt, eftersom han har den fula vanan att dras in mot fåren och lägga sig kl elva, vilket han också gjorde. På så sätt hindrade han fåren att fly och på något vänster lyckades jag med Ace’ hjälp få ner fåren till mig. Sedan blev allt så kaotiskt att jag inte visste vad som var upp eller ner och var banan egentligen gick. Men Ace hindrade i alla fall fåren från att fly ut från banan, vilket de hela tiden försökte och trots att det gick mycket fort, började Ace inte att jaga!! När jag äntligen hunnit lugna ner det hela och var på väg ner till andra grinden i ganska lugnt tempo kom domaren Johan och sa, att det var lika bra att vi gick av banan, för poängen var slut för länge sedan. Ridå! 29 poäng fick vi behålla och dem är jag glad och stolt över, då inte mindre än 18 ekipage inte fick några poäng alls. (Några av dem valde förstås att gå av själva och hade därmed ett något bättre omdöme än jag), men jag var bara så lycklig över att inte bli diskad redan i hämtet och att Ace skötte sig och inte jagade. Tråkigt bara att vi inte fick pröva att dela. Men det får bli nästa gång. För nu ska det tävlas!! Jag måste skaffa mig rutin och se till att jag inte är så nervös. T o m Ace hade diarré i går och jag tror att det är stressmage han har!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *