IK1 i Lillkyrka den 24 juli 2013

 

 

På bilden ser vi en hund som just tagit hem fåren till föraren.

Så var det dags för tävling igen. Andra gången på springfåren i Lillkyrka. Den här gången kände jag större tillförsikt, för jag visste ju att Shep klarade av att handskas med dem och att han gjort ett så fint hämt sist.

Ändå var det nervöst för jag vill ju så gärna visa världen (och mig själv) vad Shep duger till, inte klanta till det för honom genom att säga fel kommandon och så.

Det började i vanlig stil med att ganska många ekipage fick bryta, även om fåren var betydligt lugnare framför allt i utställningen den här gången. Det var tryckande hett framemot middagstid, så både förare och hund kroknade efterhand. Hur vädret påverkade tackorna kan jag inte bedöma.

Jag hade startnummer 23 och gick ut alldeles efter klubbkamraten Sanna Engborg och hennes unghund Jack. Sanna och Jack gjorde en strålande runda och slutade på inte mindre än 92 p!! Domaren Barbro Klingborg sa till mig när jag gick ut att här har du en verklig förebild, slå henne nu.

Det gjorde jag inte förstås. Jag tog med mig Shep till pinnen och han var mycket ivrig att komma iväg. Jag var mån om att behålla kontrollen så jag kallade in honom och sedan visslade jag ut honom, något som tydligen bedömdes som tilläggskommando! Jag fick några poängs avdrag på utgången och det måste ha varit det, för för övrigt sprang Shep ut väldigt fint och la sig ganska långt bakom fåren. Sedan måste han ha startat snett eller något för där fick vi tre poängs avdrag. Det gick fort fram till pinnen, men vi klarade framdrivningsgrindarna.

Sedan blev det säkert en riktigt stor sväng och svajigt fram till de första grindparet som vi klarade för att sedan missa det andra grindparet. Sedan var det drivning, men då var jag alldeles snurrig och trodde att jag bara skulle fram för att börja dela, men i sist stund kom jag ihåg att jag skulle ända fram till pinnen.

Delningen var mycket svår, eftersom fåren var så springiga och gav sig av på långa utflykter. Först såg det ut som om jag skulle klara delningen på första försöket, men det gick inte och sedan började det snurra. Shep efter och fåren ut i geografin. Shep vinklar inte ut ordentligt och det fick fåren att springa väldigt fort och Shep att bli utmattad. På något för mig obegripligt sätt fick jag i alla fall till slut till en lucka som Shep kunde gå in i och delningen var ett faktum. Återstod rännan. Fåren sprang runt den en gång, men sedan lyckades jag lugna ner det hela och fåren gick igenom. Det hade de inte så mycket emot.

Vi gick alltså runt och vi fick 61 p och ett tredjepris. Om man ska se till rekord och statistik kan jag konstatera att konkurrensmässigt var det vår bästa tävling hittills, trots att vi förra säsongen fick två andrapris. I går kom vi på trettonde plats och bäst förut är femtonde plats. 37 ekipage startade och tolv bröt. Det delades ut 2 förstapris och 5 andrapris och 9 tredjepris.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *