Krille och jag tränar

krille-fog-090906

I går kväll kom Krille och Fog för att träna inför helgens tävlingar i Skåne. Jag passade på att gå ut och titta. Fog som är ett halvår yngre än Ace skötte sig mycket bra. Han är mycket lydig och går ut bra och har rätt tempo. Jag berättade för Krille om Ace’ svårigheter i hämtet. Han erbjöd sig då att hålla flocken medan jag tränade och han rådde mig att lägga Ace redan kl 9 och sedan kommendera en gång till. Jag gjorde så, men Ace snek i alla fall in kl 11 och behövde nog fyra kommandon innan han var på plats kl 12. Jag försökte en gång till och gick själv lite närmare flocken, men det hjälpte inte. Den tredje gången gjorde vi ett högerhämt. Då fungerade allt till 100 procent. Inte ett enda kommando efter det första, Ace stannade djupt bakom fåren kl 12 och gjorde ett bra upptag, kom väl sedan lite för snabbt mot mig, men även det gick hyfsat. (Det var då jag märkte att Fog var lydigare). Tänk, att det kan vara en sådan skillnad beroende på vilket håll jag skickar. Nu ska jag upp och träna på de ovallade tackorna i Äleby, så får vi se hur det går.
Det är plötsligt så roligt att valla!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *