Lammen, en vecka i övermorgon

Nu är lammen snart en vecka gamla, men några fler har inte kommit. I morgon ska (peppar, peppar) Shep och jag äntligen på vallkurs hos Peter i Skinnskatteberg. Måtte vi nu komma i väg, så får vädret bli hur det vill.

Under tiden har Shep hjälpt mig att mota bort tackorna och baggen från foderbordet och det gör han med den äran. Han är inte rädd av sig, han gav baggen ett tjuvnyp i går, när han försökte mopsa sig. Det enda som han tycker är lite besvärligt, är att lammen med mamma inte står på samma ställe som de andra, så han känner sig lite kluven, för alla ska väl med? Ska de inte det matte? Jaså, inte det! OK då. Mamma Mia och lammen får sitt kraftfoder på ett annat ställe nämligen.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *