Mera träning på stubbåkern

I dag ringde Anna och Krille och ville komma och träna vallning. Jag blev jätteglad, för då kunde vi ju ta ut tackorna på stubbåkern igen och jag hade någon som övervakade mina övningar.

Nu gick det riktigt lätt att ta ut fåren och Krille började valla med Race. Jag som just köpt ett teleobjektiv till min kamera sprang hem och hämtade det. När jag kom tillbaka höll Anna på med Flynn. Det är verkligen härligt, att ha så stora ytor att röra sig på. Vi fråndrev fåren, vände upp och tog tillbaka fåren och fortsatte så. Det är ett bra sätt att få hunden att slappna av och släppa fåren i svängarna.

När Shep och jag gick ut, gick Krille med mig första gången. Det visade sig att i första svängen lydde Shep inte överhuvudtaget. Men vi började om och till slut gick det riktigt bra. Krille rådde mig att låta Shep driva fåren lite som han själv ville och inte styra honom alltför mycket. Då stärker jag hunden. Jag försökte att använda visslorna och att vissla lite kortare och svagare, när Shep bara skulle stanna upp lite, men inte lägga sig. I slutet av träningen lydde han riktigt bra och gick lugnt och sansat.

En tacka försökte ställa upp hela tiden mot framför allt Flynn, men Flynn klarade det bra och fick i gång henne varje gång.

Det var verkligen väldigt roligt. Nu känns det som att jag kan ta ut fåren själv och träna på stubbåkern även när jag är ensam.

  

Här ser vi Annas Flynn fråndriva och på bilden till höger är det Krilles Race som gör detsamma.

Här får jag råd av Krille, medan Shep avvaktar.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *