Shep har lärt sig dolda hämt

I dag prövade jag något som jag aldrig gjort förut med någon av mina hundar. När jag kom till vallhagen som är en kuperad naturbeteshage med mycket skymmande träd och kullar, ställde jag mig bara där och sa: ”Leta fåren vänster och sedan stod jag blick still och väntade. Shep gav sig av som skjuten ur en kanon och inte långt därefter kom alla åtta fåren springande emot mig. Härligt!

Sedan tränade vi på att Shep fick gå med dem utan kommandon och jag bara hotade honom lite när det gick för fort eller manade på honom då han helt enkelt la sig ner och tittade på dem.

Att få ner tempot i starten är den stora utmaningen just nu, efter en stund kommer han inte i en bra rytm, men i början går det fortfarande lite för fort.

I slutet skickade jag runt Shep för att kunna göra ett par delningar. Där är det också ofta svårt att få ut honom så långt att fåren stannar kvar och inte springer ifrån honom, men det går bättre och bättre för varje dag.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *