Sista vallningen på stubbåkern?

Här är Nessie ute på stubbåkern och vallar.   Nu är det Sheps tur.

  

Vilja tittar på.                                                      Susanne i aktion

 

Britta förbereder delning

Bonden var ute och plöjde i stubbåkern häromdagen, just när Krille och Anna var här och vallade, så vi trodde att det var kört med stubbåkern för den här säsongen. Men dagen därpå upptäckte jag att han sparat en remsa till mig att valla på!

Så i dag när Susanne Johansson kom hit med Nessie och Vilja, vallade vi först en stund inne i min lilla hage, men sedan gick vi ut på stubbåkern med Shep och Nessie.

Vi tränade hämt inför nästa veckas IK1 i Sorunda. Nessie var mycket duktig att gå ut till höger, men inte alls till vänster, så Susanne fick skicka henne och springa fram och rya åt henne, så blev det lite bättre.

Shep har fortfarande svårt för att förstå vad jag vill. Framför allt till vänster springer han vinkelrätt ut från mig, så att jag måste stoppa honom och ge ett nytt kommando, för att han inte ska tappa kontakten med fåren. I alla fall fick jag honom runt på ett bra avstånd flera gånger och det känns ju bra, även om jag fruktar att jag måste ge tilläggskommandon i utgången på tävlingen, om jag inte har ett staket som hejdar honom.

I fråndrivningen tränade jag honom att gå med fåren utan kommandon, men än har han inte lärt sig att självmant avväga fårens fart och gå upp i draget och stoppa dem.

Susanne och jag hämtade fåren på ca 150 m fram och tillbaka med våra hundar. Ett bra sätt att träna båda två samtidigt!

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sista vallningen på stubbåkern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *