Strilande regn och vallning

Trots att det verkade bli dagsregn, måste fåren borta i Mervallahagen tittas till, så Ace och jag gick dit i det strilande regnet. Vi hittade snart tackorna och jag skickade Ace runt dem några gånger och han gick ut bra. Även fösningen fungerade utan störningar. Då tog jag dem upp i ett hörn av hagen som är ganska fri och försökte dela på tackorna. Första gången blev det singling, och Ace lydde och kom emellan trots det enda fåret som stod på ena sidan och han klarade också att gå runt det och fösa bort det till de andra utan att hitta på några dumheter.

Till slut lyckades jag få ett litet hål och kallade in Ace. Han lydde och fick sedan fösa bort den ena flocken ganska länge, innan jag lät honom återförena dem. Detta gjorde vi om flera gånger och trots att jag egentligen inte fick något bra hål och fåren försvann en bra bit bort från mig utan att för den skull gå ihop igen, så lyckades Ace hålla i sär dem och fösa bort den flock jag bad honom fösa. Vi klarade nog detta fyra gånger tror jag!! Kul!

På hemvägen kom en bil på den lilla lilla vägen och Ace var en bra bit framför mig. Jag la honom och sprang i kapp honom, för i förra veckan fick han för sig att jaga en bil och det ville jag inte att han upprepade! Jag höll i honom ända tills bilen försvunnit ur sikte och släppte honom sedan och kallade genast in honom som jag brukar göra för att avleda hans uppmärksamhet. Men att jaga bilar hade han tydligen fått smak på, för att stack i väg som ett streck och försvann. Efter en stund kom han tillbaka lika snabbt. Jag behövde i och för sig inte vara rädd för hans liv och hälsa, för jag visste att bilen bara skulle köras en liten bit fram för att sedan parkeras, men nu har jag fått ett nytt problem att brottas med. Det blir koppel på vägar också, inte bara i skogen där rådjur och harar bor… Djäkla Ace!!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *