Träning hos Viktoria och dess konsekvenser

Shep och jag har stort behov av att vidmakthålla ett bra hämt och då behöver jag dels träningskamrater, dels stora ytor att träna hämt på. Jag kontaktade därför Viktoria och undrade om jag hade möjlighet att få komma till henne i Stjärnhov och träna på deras härliga ytor. Det gick bra förra söndagen. Visserligen var det outhärdligt varmt, men jag kom dit relativt sent för att den värsta hettan skulle ha lagt sig. (Vilket den inte hade gjort). Vi tränade i ganska korta pass p g a hettan och Frida tog ut smågrupper ur den stora fårflocken som sedan gick kvar och betade ganska nära boningshuset.

Shep gjorde bra utgångar och upptag, men han lyckades inte få fåren genom framdrivningsgrindarna. Efter en ganska lång saft och avkylningspaus prövade vi igen men innan dess hjälpte Shep till att mota den stora flocken och dela av en lite ny grupp av får, något som Viktoria tyckte vi skulle avstå ifrån, då Shep inte borde trötta ut sig inför den riktiga träningen.

Glad i hågen åkte jag hem och såg fram emot den IK1-tävling som väntar på Stora Skuggan den 16 augusti. Någon mer träning tillsammans med Viktoria och Frida lär vi inte hinna med, då de skulle på Kvarts SM och sedan skulle Viktoria en sväng till Ungern på semester innan Stora Skuggan.

När jag släppte ut Shep ur bilen när vi kom hem från träningen upptäckte jag att Shep haltade!!! Jag hade inte märkt någonting under träningen, så det var något chockartat. Först tyckte jag att det var ena framtassen, men nästa dag såg Ingrid direkt att det var ena bakbenet, närmare bestämt det vänstra. Han haltade inte mycket men tillräckligt mycket för att inte kunna valla och inte kunna starta i en tävling. Varje morgon har jag trott, att nu måtte det väl gått över men icke… förrän i går, då plötsligt ser han riktigt fin ut igen. Frågan är bara vad som händer om jag går ut med honom till fåren? I morgon ska jag pröva. Ännu är det några dagar kvar till tävlingen… och jag håller tummarna. Men mycket träning före tävlingen lär det inte bli!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *