Träning i Lindome

Lisas Bosse tränar delning

Jing och jag har anmält intresse av att vara med i något som vi kallar Trekampen som är en vallhundstävling på lek mellan Bohuslän-Dal, Vallhundsringen och oss i Sjuhäradsvallarna. Därför kallade Bengt Andersson oss som var intresserade att träna en gång i veckan nu på hösten 2018. Hittills har vi varit hos systrarna Magnusson utanför Borås, hos Pernilla Abrahamsson i Fotskäl och i går i Lindome hos Irene och Mats Andersson.

Irene och Mats har riktigt många får och en tjugofemmetershage och de satte också upp en VP-fålla att träna i. Vi var sex ekipage förutom att Irene hade två hundar att träna.

Som vanligt satte jag på en långlina på Jing och i den hjälpte vi till lite att ta in och ut får ur de olika fållorna som vi ställde upp i hagen. Då verkade Jing lite väl tänd och på, så jag funderade på hur det skulle gå, när det var min tur att valla.

Men när det väl var vår tur visade det sej att Jing fråndrev fåren lugnt och fint rakt framåt och stannade genast när jag sa till henne. Efter en stund tog vi in tackorna i tjugofemman och där tränade vi det vanliga, alltså att gå ut fint runt fåren, att komma in till mej på kommando och slutligen delning. Den här gången försökte vi dela tävlingsmässigt. Efter ett misslyckat försök, fick vi plötsligt till det. Jag fick till en lucka och Jing gick in i den på mitt kommando och drev bort en flock! Denna bedrift gjorde vi sedan om en gång till när det var vår tur att valla nästa gång! Det var så roligt!

Nu behöver Jing bara lära sig vänster och höger i alla positioner och att verkligen ta ut svängarna i vänsterhämtet, sedan kan vi nog försöka oss på ett VP!

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *