Träning i mina hagar

I går tränade Shep och jag i Mervallahagen på bagglammen och baggen. Jag skickade honom både dolt och inte dolt och han gick långt ut och kom bakom mycket djupt. Inget fel på det inte. Då baggen är lite stångig höll vi inte på så länge.

I dag gick vi i stället in till tackorna och tacklammen. Jag tog med mig kraftfoder och la ut mitt i hagen, så att det skulle finnas gott om plats bakom. Sedan tog jag Shep och gick så långt bort jag bara kunde och skickade honom vänster. Han for i väg längs staketet hela vägen och stannade kl 12 långt, långt bakom fåren. Det blev likadant åt höger. Vad ska jag arma människa ta mig till, när allt går perfekt på träning men inte vill sig på tävling? Jag har inga större marker, eftersom grannen inte vill ha in mig på hans. Nästa vecka ska jag i alla fall träna i Ärla. Hoppas det ger något.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *