Träningsgruppen

Usch vad det är tråkigt med vinter! I dag skulle vi ha tränat hos Britta L men hon har för isigt underlag, så det gick inte. Förra veckan var vi dock hos Annika och trots snön blev det riktigt bra pass. Där får hundarna verkligen lära sig närarbete och att kunna driva fåren förbi väntande hundar på nära håll. Mycket nyttigt.

Gången innan var vi hos mig och då tog Waiwi ut fåren med hjälp av Troy till elefanthagen. Det lyckades på andra försöket. Första gången hoppade fåren in i sin egen hage igen när det var på väg mot elefanthagen. Vi hade placerat förare med hundar i alla ändar för att mota fåren åt rätt håll. Där hade vi möjlighet att valla på lite större avstånd och Shep börjar äntligen förstå att han ska fortsätta jobba även när jag står väldigt långt i från honom. Riktigt roligt!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *