Träningsförmiddag hos Kicki

I måndags vallade jag och Sofia från Åkersberga hos Kicki. Hon har lite rädda lättfotade bagglamm, så det var mycket nyttigt. Kicki hade lärt sig några nya övningar av Joel som hon varit på kurs hos som jag bland annat prövade. Ace och mitt problem är framför allt framdrivningen. Han springer för fort och han balanserar inte upp fåren ordentligt av sig själv. Lugnkommandot tar han inte och jag vet inte hur jag ska träna det, för i fösningen springer han inte på det sättet utan där säger hans djurkänsla honom hur han ska avpassa hastigheten på ett helt annat sätt, även om han inte heller där balanserar djuren spontant. Vis av förra gången vi var på nya djur hade jag lina på Ace hela tiden och vid ett tillfälle, då han skulle hämta lammen som triskades lite knäppte det till i skallen på honom och han började jaga, men då var Kicki snabb och halade in honom. F ö gick det bra, så till vida att Ace inte jagade.

Sofias hund Ajax gick mycket bra och vi satte upp några grindar, så att de kunde gå en bana som liknade IK1-banan. Ajax var lugn, men bestämd och fixade att få fåren på rätt sida grindarna.

Lexi har också mognat betydligt och Kicki är riktigt nöjd med honom. Han fick mest agera hjälpreda åt oss och ställa ut fåren och så. Jag hade lite bråttom hem, så Ace och jag höll inte på så länge som jag hade velat egentligen. Det var ett supertillfälle att träna drivningar, så jag hoppas att jag snart kan komma tillbaka dit.

På bilden ser vi Kicki med bagglammen.

m_Kicki och fåren-071007.jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *