Två dagar i Ambjörnhagen

Jing och jag har vallat en stund både i går och i dag sedan vi kom hem från Eva i Agunnaryd.

I går var väl Jing lite låg och försökte smita ett par gånger, men jag hade långlina på henne och var väldigt sträng och hon gav sig. Det var som att ha en helt ny hund. En tacka var lite dum och vände sig mot Jing när jag försökte låta henne fösa. F ö följde tackorna efter mej lite för mycket så att jag hade svårt att skapa utrymme mellan mej och fåren. Men så lugnt det gick! Jing sprang ibland åt fel håll men då korrigerade jag henne och för det mesta blev det rätt. Det var verkligen roligt, framför allt att jag visste vad jag skulle göra och vilket mål vi hade.

I dag upprepade jag övningarna att först stå mellan fåren och Jing och kommendera henne antingen höger eller vänster. Det gick ännu bättre i dag. Framför allt försökte hon inte smita en enda gång och hon blev inte heller för ivrig någon gång. Hon tog fel håll ett par gånger men ändrade sig snabbt, när jag korrigerade henne. Några gånger kom hon in för nära fåren, men andra gånger gick hon ut jättefint!

Sedan ställde jag mej kl tre eller nio medan Jing låg kl 12. Så skickade jag henne åt samma håll som jag gick. Det gick också bra och hon stannade snällt kl 12 och drev fram fåren till mej.

Fåren uppförde sig också bättre i dag. De blev förtjusta i betet och stannade därför kvar när jag avlägsnade mig från dem. På så sätt kunde vi också träna drivning av dem till mej och det gick mycket bra. Vi höll på en kvart ungefär båda dagarna. Ett par gånger till och övningarna sitter. Då ska jag lägga in visselsignaler och träna det tills det sitter bra. Sen är det nog dags att resa tillbaka till Eva och sedan upp till Peter.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *