Valldagbok- fredagen den 29 september och lördagen den 1 oktober

Vallade en stund före middagen. Lammen är inte så roliga att valla på längre, då de beter sig så stereotypt. När jag kallade in Ace vid ett tillfälle sprang han in i flocken, men jag fick mycket snabbt stopp på honom och nästa gång sprang jag själv bort från flocken då jag kallade på honom och då gick det bra. Jag prövade ytterligare gånger och Ace lydde fint varje gång sedan.

I dag gick jag bort till bagglammen, där mina gamla får bor. De har även baggen som sällskap och är inte invallade, så jag tog med 30-meterslinan. Ace fick fösa dem, ända tills de tog sats och sprang till skogs. Då stannade jag Ace och så började vi om. Till slut fick jag faktiskt Ace att gå så långt åt vänster eller höger, så att fåren vände inne i skogen och sprang tillbaka. Då la jag Ace och han löd. Ju fler gånger vi gjorde det, desto lugnare blev fåren och stannade lite snabbare. Jag tror att det var en nyttig övning. Ett par gånger fick jag nytta av linan, då Ace hade tänkt att rusa, men inte kunde, då jag stoppade honom.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *