Valldagbok söndagen den 19 november 2006

Stärkt av de kunskaper som Mosse förmedlat på sin ”Clinic” gick jag med Ace till fårhagen under söndagseftermiddagen, där mina ”gamla” får är. Jag hade 30-meterslinan på honom för säkerhets skull. Först föste Ace ut dem i hagen och fram till ett hörn. Där tränade vi en stund på att jag stod mellan fåren och Ace och att jag sa ”ligg” till honom ända tills han böjde ut huvudet långt från fåren. Först då gick han starta. Så snart han vände in huvudet la jag honom igen. Det gick bra. Vi höll på så en kort stund och sedan fick Ace driva lite medan jag gick framför fåren och i böjar och jag mötte Ace och fick ut honom från fåren. Det vågade jag dock inte hålla på med mer än en mycket kort stund, då fåren är mycket flyktbnägna och jag inte har någon möjlighet att stänga in dem. Vi slutade alltså nästan innan vi börjat, men Ace lyckades med allt vi tog oss för och det kändes bra.
Nästa helg ska vi på kurs hos Karin Söderberg i Lekeberga och det ser jag fram emot.

ace-skiljer-av-lamm-060820 (4).jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *