Vallning av tackor

Så var jag ute i går och gjorde om rundan i hagen, och Ace skötte det perfekt! Men, men det betyder inte att jag vågar tävla med honom. Han gör ju fortfarande sina tjurrusningar, så snart han känner sig det minsta osäker och det är lätt gjort på nya får i nya hagar, så jag får nog försvåra det för honom med mina egna får först. I Mervallahagen där jag var i dag, är det riktigt svårt, för gräset är skyhögt och därtill kommer alla buskar, träd och kullar, så för det mesta är fåren skymda. Där vågar jag inte ge Ace alltför stora utmaningar. Han är i alla fall ordentligt trött, när vi cyklar därifrån och det är bra.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *