Vallning i Sorunda

I fredags var Ace och jag hos Inger och Kåre och vallade. Soligt och fint var det även denna dag. Först vallade vi lite i en 20-meters fålla. Jag försökte att få Ace att smyga längs staketet och gick bakom och tog tag i linan om Ace fick för bråttom. Det lyckades väl så där.

Sedan gick vi ut i stora hagen och även här hjälpte Inger mig med att gå bakom Ace som hade lina på sig och stoppa honom, när han blev för ivrig. På så sätt kunde Ace driva riktigt lugnt och fint och det kändes meningsfullt, även om jag tycker att detta borde vara ett övervunnet stadium, men det är det alltså inte.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *