Vallning på Lisö hos Marianne Steffansson

I förrgår kväll reste hundarna och jag till Marianne för att träna vallning. Det var länge sedan jag var där, flera år sedan faktiskt. Britta med Titus kom också.

Marianne hade sju tackor som inte gärna böjer sig för hundarna, men som flyttar sig snabbt och snällt om de känner sig överbevisade. Jag började med att be Marianne att ställa ut tackorna långt bort, så att jag fick träna ett hämt. Jag skickade Shep vänster och det gick riktigt bra. Han stannade enligt Marianne långt bakom fåren, (själv såg jag inte) och han kom med dem, visserligen lite snett och vint, men ändå. Sedan försökte jag stå kvar och fråndriva fåren genom några grindar ca 75 m bort. Efter ett par tre försök, lyckades det.

Britta som ska gå ett VP med Titus nästa fredag, tränade först flankeringar med honom. Det gick väl inte så väldigt bra, för hunden gick först ut bra, men sneddade in alldeles för tidigt och trots att Britta försökte stanna honom och skicka igen, lyckades det inte riktigt. Titus kunde gå väldigt nära djuren och han låg på rätt mycket.

Sedan skulle Britta träna fösning med Titus i långlina, men ville först göra ett lite längre  hämt. Hon skickade vänster och nu flankerade Titus mycket bra och stannade en bra bit bakom tackorna och framdrivningen gick också bra. Sedan började hon fösa utan långlina och även det klarade han galant! Kul!

Marianne tog först ut Tissla och sedan lilla Axa och de var duktiga båda två.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *