Valltävling på Agdala

I dag har Mälarmården haft IK1-tävling på Agdala. Tråkigt att inte kunna vara med, men jag vågar inte utsätta mig för skammen, om Ace skulle börja jaga. Stefan hade dock ställt ut fyra lamm vid sidan av tävlingsbanan, så vem som helst fick mot en avgift på 60 kr valla där. Jag passade på under lunchen och fick bekräftat, att Ace inte har ett uns djurkänsla. Han startar som ett ånglok mot de ganska tröga lammen som blir förskräckta och splittras. Jag försöker starta honom på längre håll, men enda sättet att få i gång vallningen är att stanna honom nästan genast. Inte balanserar han upp fåren mot mig heller. Skickar jag runt honom och stannar honom kl 12 går det alldeles utmärkt så långt, men de ska fram också lugnt utan att jag ska behöva härja med hunden var det ju tänkt. Det funkar inte!! Tina R stod och tittade, när jag vallade och tyckte att det såg bra ut, men hon visste ju inte vad jag försökte åstadkomma!

Tävlingen gick bättre och bättre ju längre dagen led och det blev höga poäng med många förstapris. Första Mälarmårdaren var Kicki med Lexi som fick 87 p och en sjunde plats. Det blev inte mindre än nio förstapris! Ändå såg det svårt ut tycker jag med lamm som inte höll ihop särskilt väl. Så det har blivit väldigt duktiga ekipage redan i IK1 och många hundar är väldigt unga. Mikaela med Kylie fick t ex ett förstapris med sin 1½ åring! Inte illa.
Här ser vi Lexi i upptaget. ( Det är han som man bara ser baken på, när han vänder upp mot fåren. F ö är det utställaren med hennes hund som vi ser.) Banan var inte särskilt publikvänlig, men hämtet och upptaget gick mycket bra att se för ovanlighetens skull.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *