Vävning

Mars 2012

Nu är jag snart klar med en omgång trasmattor igen. Det är bara en liten kvar att hitta på och göra. Jag börjar långsamt lära mig, hur rosengången fungerar och det är riktigt roligt att försöka hitta på olika mönster och färgkombinationer. Jag har bl a upptäckt att påslakan som är lite olikfärgade är bra att ha som basfärg. Det blir mer liv än att ha en helt enfärgad stomme.

2011. Jo, jag fortsätter faktiskt att väva. Inte på sommaren men under den mörka årstiden är det kul att skapa trasmattor. Min granne Ingrid fick mig att sätta upp en väv, där jag kunde väva rosengång och det var inte helt lätt, för jag hade ingen beskrivning på hur sånt går till, men efter lite experimenterande fick jag faktiskt ihop några mattor som såg riktigt bra ut.

Det svåraste är att innan jag börjar verkligen räkna ut hur mycket trasor av varje färg som kommer att gå åt och så bestämma sig för hur mattan ska se ut. Det går liksom inte att hitta på efterhand har jag märkt.

Just nu har jag vävt färdigt en matta som barnbarnet Lovisa ska få till sitt sovrum, när hon kommer hem från Sydafrika i april 2012.

 

Väveliväv 2006

I somras(2007) vävde jag färdigt två blårandiga mattor som Svante och Karolina fick till Hovenäset. Då klippte jag ner dem från vävstolen, trots att det finns mycket varp kvar. Vi får se, när jag får tid och lust att fortsätta väva. Kanske till sommaren. Någon gång blir det i alla fall.

Hösten 2007 satte jag upp väven igen och har nu vävt färdigt två mattor, en som går i blått och en i rosa. Den rosa ska jag kanske ge till barnbarnet Tora, för det är en färg som hon älskar. Den senaste mattan väver jag i klara färger – blått-grönt-gult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *