14 juli -valldagbok

Otåligheten tog över i dag. Jag tyckte att Ace gick så perfekt i 25-metershagen hela veckan, så att jag ville pröva utanför hagen en stund också. Det gick bra att få in halva flocken, trots att fåren befann sig i skogshagen i dag, men med linan i hand har jag full kontroll över Ace. Inne i 25 metershagen visade jag stolt upp för Ove hur bra Ace sprang både åt vänster och höger och han fråndrev lugnt och metodiskt och la sig klockrent på mina kommandon. Jag skickade hem Ove, (för säkerhets skull) och tog ut fårgruppen i stora hagen. Väl ute fick de väldigt bråttom och Ace ansåg, att han måste ha kontroll över dem, så även han satte fart och inga kommandon i världen hjälpte, så jag tog det ganska lugnt. Jag gick mot Ace och när han väl hade singlat ut ett får och var bakom det, så la han sig ner och jag kunde få fatt i långlinan igen.

Jag pratade med Jonas efteråt och han rådde mig att träna i 25- metershagen ända tills jag kan stå var som helst i hagen och alltid få alla mina kommandon åtlydda. När Ace är så säker, är det dags att ta ut fåren. Då kanske det också gått så lång tid och fåren blivit hanterade så pass många gånger, att det är lugnare. Låt oss hoppas! (Tyvärr blir det olika grupper som vi lyckas få in i lillhagen varje dag). Nu har vi paus under lördag och söndag, men sedan sätter vi fart igen.

valltraning-min-hage-britta2-060714 (12).jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *