17 juli valldagbok

Oj-oj, idag tog det lång tid att få in ett lämpligt antal får i 25 metershagen. Alla fåren var i skoghagen från början och de har lärt sig väldigt bra, vad som väntar dem, om de ger sig ut på ängen. Jag hade Ace i långlina och vågade inte släppa honom, vilket gjorde att fåren sprang förbi ingången flera gånger utan att vi lyckade hindra dem. När jag väl fått ut dem som jag ville ha på ängen gick dock fösningen väldigt bra. Ace var lugn, lydde mig snabbt och täckte upp, när fåren försökte fly mot grinden.

Väl inne i 25 metershagen gjorde jag det som jag skulle. Jag ställde mig vid flocken och skickade Ace först åt vänster och sedan åt vänster igen, så framåt och så åt höger. Oftast gjorde han rätt, när jag stod rätt, men inte riktigt alltid. Vid något tillfälle då jag stod bakom fåren och skickade honom blev det rusch och Ace jagade ut ett litet lamm. Jag vet inte riktigt varför det hände och det tog en stund att få honom att lägga sig, men det gick till slut. Vi började om från början och då gick det mycket bra. Det lär bli många rundor i den hagen, innan alla kommandon sitter som de ska. I morgon är det träningskväll hos Kicki. Då åker vi dit och ser vad Ace tycker om de fåren.

ace-letar-efter-far-060713.jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 17 juli valldagbok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *