Carina, Birgitta och jag på stubbåkern

Sigge driver fåren till Birgitta

I dag kom Carina Engström och Birgitta Blomqvist hit och vallade på stubbåkern som fortfarande är intakt.

Det är intressant att se hur snabbt fåren lär sig vart de ska. Jag bad Carina och Birgitta att ställa sig vid infarten till Bomans, så att tackorna inte skulle springa in där. Sedan hämtade Shep dem i hagen. Det gick mycket lätt att få ut dem på vägen. Sedan tar de en lite sväng in på grannens tomt men blir snabbt utmotade av Shep. När de kommit förbi avfarten springer de det fortaste de kan över diket som är ganska djupt och rakt ut på stubbåkern.

Det blev lite av en utmaning för Carinas unga hundar och det var första gången som Birgittas Sigge var ute på ett så stort fält. Det gick dock över förväntan och Birgitta konstaterade att Sigge nu var riktigt duktig på att fråndriva. Tidigare hade han gärna sprungit fram för att hämta upp fåren. Carinas Lou fick också pröva att valla i lina och hon kom riktigt i gång och höll på att driva ut fåren från fältet. Då är det skönt att ha Shep som väldigt enkelt hämtade upp dem.

Fay är het och sprang ibland ifrån Carinas kommandon, men hon lugnade ner sig.

Shep skötte sig bra. Han tröttnar, om han får fråndriva alltför långa sträckor utan att jag följer med, så ännu är han ingen IK2-hund. Jag la dock märke till, att han i dag tog vänstervisslan korrekt vid flera tillfällen.

Vi vallade ett par timmar och sedan gick vi in och åt lunch. Solen sken i dag också, även om det var betydligt svalare än i går. Nu ligger Shep helt utslagen under skrivbordet, nöjd med sin dag!

Sigge driver

Carina, Lou och Fay

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *