Första lammet har kommit

I dag på morgonen stod lilla Ida bredvid sin mamma Asta, renslickad och fin, när jag kom ut för att ge fåren mat. Men det såg inte ut som lammningen var klar ännu, så jag gick in och bytte till overall och tvättade händerna och så hjälpte jag till att få fram nästa lamm, men det var redan dött. Då trodde jag att det var klart, men när jag kom tillbaka en timme senare låg ytteligare ett dött lamm i sin fostersäck bredvid sin mamma. Sorgligt!! Båda de döda lammen var stora och fina, så jag förstår inte vad som kan ha hänt, framför allt som jag var där, när det andra kom och genast tog bort fosterhinnorna. Så här ser i alla fall lilla Ida ut!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *