Fredagsvallning

I dag skulle fredagsklubben komma hem till mig. Jag hade planerat att vi skulle valla på lammen hemma, men gå ut på vallen bakom vårt hus som är riktigt stor, så att Kicki och Lexi kunde få träna långa hämt inför morgondagens tävling som de ska på i Gynge.

Det sprack p g a att grannen avverkade skog precis bredvid samtidigt, så vi vågade inte vara i närheten. I stället vallade vi i Mervallahagen och det var bara Marianne med Nova (Jo-Jo är skadad) och Kicki med Lexi förutom Ace och jag som kom.

Det var ett underbart höstväder och både Kicki och Marianne kunde valla hur mycket de ville uppe på kullarna. Terrängen är utmanande och fåren lätthanterliga, så länge man inte vill dela dem. Men alla tre hundarna klarade av att dela fåren också, så det gick bra.

Kullarna och all sly gör att både får och hundar försvinner ur sikte rätt som det är och det blir väldigt roligt, när vi märker att våra hundar klarar det.

Nova har gjort enorma framsteg under den sista tiden och hon tar till sig träningen på ett mycket positivt sätt, så hon är nog snart mogen för ett VP. Marianne tänker dock vänta till nästa säsong, säger hon.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *