Hemläxa

Tyvärr blev Ace magsjuk i natt, något som han blir regelbundet med ungefär 1½ månads mellanrum. När vi var ute på vår morgonpromenad, kräktes han t o m och avföringen sprutade ur honom.

Därför ville jag inte anstränga honom alltför mycket i vallningen i dag, men jag kunde inte låta bli att ta en liten vända i hagen. Vi gjorde hemläxan, d v s jag ställde pinnar utanför fållan i en lång, lång rad och sedan föste Ace in fåren i fållan. Jag la sedan Ace så långt bort som möjligt vid första pinnen, medan jag själv stod kvar framför fållan hos fåren. Första gången var Ace dels riktigt dålig på att lyda högerkommandot och framför allt att stanna, när jag sa ”stanna”, så vi gjorde om det två gånger. Det blev bättre, framför allt riktingskommandona, men han stannade fortfarande inte förrän han gått minst fem steg. Sista gången ställde jag mig bakom fåren inne i fållan och då fick han sick-sacka utan att stanna. Det gick riktigt bra.

Sedan tog jag in Ace i fållan och tränade cirkeln. Jag försökte att få Ace att gå så sakta som möjligt och så långt ut som möjligt. Vänster gick riktigt bra, men på högern får jag inte riktigt ut honom och han har en tendens att springa fortare och fortare, så jag stannade honom i nästan varje varv, lät honom gå framåt, eller bara ändra håll.

Sedan gjorde vi inget mer.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *